1947-1964

Postet av IL Fjellkameraterne den 28. Sep 2023

Fra liten aktivitet til Norges ledende klubb

I 1947 kom bordtennis igjen til heder og verdighet hos Fjell-kameraterne, og var frem til 1954 en særdeles aktiv gruppe. Imidlertid oppsto det nå nye vanskeligheter, idet kravene til treningseffektivitet eller kanskje rettere sagt, treningskomfort, steg i takt med tidens øvrige velferdskrav. Det viste seg nemlig at Krohnengen skoles gymnastikksal var heller dårlig egnet til bordtennistrening.

I tillegg til dette ble også denne gruppe rammet av tillitsmannskrise. Selv om det ikke akkurat var overflod av bordtennistalenter, så var det noen som hevet seg over den jevne masse. Disse søkte nå til Sportsklubben «Heros» som var spesialister innen bordtennis, og følgelig kunne by dem skikkelige treningsforhold i egne lokaler.

Avdelingen lå nå i dvale frem til 1957, da «Heros», som nærmest var enerådende på dette felt her i byen, fant tiden inne til å foreta seg noe med den monopol-tilstanden de befant seg i. Kretsmesterskapene var i bunn og grunn et klubbmesterskap, og det primære ved idretten, konkurranser med andre klubber, var nærmest en saga blott. Resultatet kjenner ble at «Heros» lot seg dele, selvsagt i full forståelse med sine medlemmer. De sto fritt i valg av ny klubb, og blant dem som foretrakk «Fjell» var den kjente spiller og administrator, Walter Kaufmann, og vår «gamle» klubbkamerat Odd Nilsen. Disse hadde begge en rekke Norgesmestertitler, og at bordtennisgruppen siden fikk stadig større innflytelse i klubben, skyldes nok i sterk grad deres impulser.

I 1958 vant Odd Nilsen igjen NM for herrer, og denne gang som Fjell-Kamerat, og dette ble klubbens første av en rekke NM titler. Den første NM tittelen for lag ble vunnet i 1963, og Fjell-kameraterne ble et av Norges ledende lag både med tanke på hva kvalitet og kvantitet angår i årene som kom. Klubben arrangerte også både krets- og norgesmesterskap, og høstet lovord for hvordan dette ble løst.

I 1964 overtok Fjell-Kameraterne «Heros» leieforhold i Bordtennishallen Asylplass 2, og den var i klubbens «eie» i mange år. Den var fortrinnsvis brukt som treningslokale for egne medlemmer, men også brukt som stevnelokale. Dere kan lese mer om hallen (LINK kalt HER  leder til )


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.