I.L. Fjell-Kameraterne ble stiftet 06.07.1919.

Stiftelsesstedet var på marken nedenfor Ole Irgensstøtten i Fjellveien.

Laget ble stiftet av ungdommer som bodde i strøket. Disse ungdommene hadde spilt fotball i T&IF Vikings fotballag "Varegg". Da så Viking la ned dette fotballaget, ble altså I.L. Fjell-Kameraterne stiftet. Første navnet var Sportsklubben Fjell, men da laget ble opptatt i landsforbundet for idrett(senere Norges Idrettsforbund) måtte navnet endres til det nåværende.

Fotball og friidrett

I begynnelsen drev laget bare med fotball og friidrett. Det naturlige treningsstedet var Skansemyren. Friidretten kom etter hvert i skyggen av fotball, men medlemmene i denne avdelingen oppnådde dog en del gode resultater. Blant annet ble Torvald Modahl nr. 3 i tresteg i norgesmesterskapet med resultatet 13,93. Fotballen hadde sin beste tid i slutten av 30 årene. Krigen ødela nok mer for vårt enn for mange andre. Laget fikk sin eneste landslagsspiller i 1945 da Sverre Zachariassen(PEIEN) spilte for Norge mot Danmark. Et annet medlem Sverre Hermansen dømte cupfinalen etter krigen. I de senere årene har Fjell kun hatt tre lag i oldboys og veteranklassene. Delvis i samarbeid med andre klubber.

Bordtennis

Fra slutten av 50-årene var det bordtennissporten som var flaggskipet i klubben. Gruppens medlemmer har vunnet om lag 170 norskemesterskap, og en rekke av lagets spillere har spilt med norske flagget på brystet både i Europa og Asia.

Hyttene

Laget og dets medlemmer har alltid vært glade i å ferdes i fjellet. Alt i 1925 fikk laget sin første hytte på Rundemannen. Denne hytten som etter hvert ble meget forseggjort, ble dessverre ødelagt av tyskerne. Etter krigen ble det derfor vedtatt å bygge ny hytte i Mødalen på Kvamskogen. Denne hytten er veldig modernisert i våre dager og fremstår som en av de fineste og største hyttene i området. På byfjellet (ovenfor Fløyen) kjøpte man en ruin i 1979. Etter omfattende arbeid står denne hytten nå frem som en av de fineste på byfjellet.

Ski

I skisporet har vi tidligere oppnådd noen kretsmesterskap både i hopp og langrenn. Sviktende interesse har gjort at vi i dag ikke har aktive i denne gruppen. Det er likevel fremdeles noen fra eldres avdeling som er aktive i turløp både i Norge og ute i Europa og representerer klubben på en flott måte.

Innebandy

Fjell-Kameraterne Innebandy har en lang og broket historie som har sitt utspring i bordtennisgruppen til Fjell-Kameraterne. I den spede begynnelse i 1998 var fredagsinnebandyen i Vikinghallen etter bordtennistreningen et viktig avbrekk fra den vanlige treningsrutinen. Sånn var det i flere år.

 

Utover høsten 2003 ble det klart at det ble trangere om hallplassen, og at det ville bli vanskelig å opprettholde et uformelt treningstilbud. På et møte etter trening fredag 19. desember 2003 besluttet en gruppe som hovedsaklig besto av bordtennisspillere fra Fjell-Kameraterne å danne en egen innebandyavdeling.

 

Våren 2004 kom innebandygruppen i gang i forståelse med hovedstyret i klubben og ble innmeldt i Norges Bandyforbund. Trening ble i begynnelsen gjennomført med treningstid lånt fra bordtennisavdelingen. Den påfølgende sesongen deltok laget i serien for første gang. Det resulterte i en seier og resten tap. På årsmøtet 2005 ble innebandy formelt tatt opp som egen avdeling i IL Fjell-Kameraterne.

 

Innebandyavdelingen vokste jevnt og trutt i årene som fulgte. Etter hvert fikk innebandyen egen treningstid og flere lag.

 

I 2012 ble klubben for første gang kvalifisert til 1.divisjon Sør/Vest der man endte på en fjerdeplass. Det er klubbens til nå beste plassering i seriesystemet.

 

I dag har Fjell-Kameraterne innebandy ca 300 spillere.

 

Vi har tre herrelag og to damelag i seriespill. I tillegg har vi flere lag med jr.spillere og barnespillere som deltar på minirunder. Vi har et el-innebandylag og et eget jentelag som trenes av damespillere.

 

Vi trener i Bøneshallen, Ny-Krohnborghallen, Slåtthaughallen, Bønes Arena og i mange ulike gymsaler på skoler i Fyllingsdalen og på Laksevåg.

 

Alle er velkommen til å spille hos oss uansett forkunnskaper og ønsket aktivitetsnivå.

I Fjell-Kameraterne spiller vi hverandre gode!